Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Γλώσσα:

Για το σπίτι: Να περιγράψω κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο χρησιμοποιώντας όσο περισσότερα επίθετα (τουλάχιστον 8) μπορώ από τη σελίδα 51.

Στο σχολείο διαβάσαμε τις σελίδες 50-51 στο βιβλίο Μαθητή και μάθαμε τα επίθετα που μας βοηθούν να περιγράφουμε τον χαρακτήρα κάποιου.

Μαθηματικά:

Για το σπίτι: (αύριο θα κάνουμε Μαθηματικά αντί για Φυσική, ώστε να προετοιμαστούμε για το επαναληπτικό διαγώνισμα της Δευτέρας)

1) Ο πατέρας του Μουμτζή έχει υπηρεσία στην Πυροσβεστική κάθε 3 μέρες. Ο νονός του Μουμτζή (επίσης πυροσβέστης) έχει υπηρεσία κάθε 4 μέρες. Ο στρατιωτικός μπαμπάς του Αστέριου έχει κάθε 16 μέρες. Αν έχουν σήμερα υπηρεσία, σε πόσες μέρες θα ξαναέχουν υπηρεσία μαζί;

2) μαζεύω τις απορίες που έχω σχετικά με τους διαιρέτες, τα πολλαπλάσια, το ΕΚΠ, τα προβλήματα του ΕΚΠ.

Στο σχολείο κάναμε ασκήσεις και προβλήματα στο τετράδιο. Όταν τελειώσω τα μαθήματα, μπορώ να εξασκηθώ στις διαιρέσεις κάνοντας αγώνες ταχύτητας και παίζοντας μπάσκετ.

Γεωγραφία:

Για το σπίτι: τα υπογραμμισμένα στις σελίδες 47-49 στο βιβλίο Μαθητή. Επίσης, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο βιβλίο, να παίξω το διαδικτυακό παιχνίδι.

Στο σχολείο γράψαμε διαγώνισμα στο μάθημα της ημέρας, διαβάσαμε τις σελίδες 47-49 στο βιβλίο Μαθητή και διαγωνιστήκαμε σε ομάδες στην ορολογία του βουνού.



Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...