Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Γλώσσα:

Για το σπίτι: την άσκηση 2 στη σελίδα 56 στο βιβλίο Μαθητή

Στο σχολείο διαβάσαμε τη σελίδα 55 στο βιβλίο Μαθητή, μάθαμε πότε χρησιμοποιούμε οριστικό και πότε αόριστο άρθρο και κάναμε την άσκηση 3 στις σελίδες 33-34 στο βιβλίο Εργασιών. Επίσης, ενόψει της θεατρικής παράστασης που θα παρακολουθήσουμε την επόμενη Πέμπτη, ένα παιδί μετράει τα άστρα, αρχίσαμε να διαβάζουμε το ομώνυμο βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη. Έχουμε φτάσει στη σελίδα 15, όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει την ανάγνωση στο σπίτι του.

Μαθηματικά:

Για το σπίτι: (οι παρακάτω ασκήσεις είναι για εξάσκηση, να γίνουν σε πρόχειρο χαρτί στο σπίτι, όχι στο τετράδιο του σχολείου):

1) Η Ryanair έχει πτήση για το Μόναχο κάθε 2 ώρες, για το Πεκίνο κάθε 4 ώρες και για τη Νέα Ζηλανδία κάθε 16 ώρες. Αν τα τρία αεροπλάνα αναχωρήσουν τώρα, σε πόσες ώρες θα ξαναναχωρήσουν μαζί; Πόσα δρομολόγια θα έχει κάνει κάθε πτήση μέχρι τότε;

2) Βρες το ΕΚΠ (10, 15, 25) και ΕΚΠ (14, 21, 40).

3) Ποιοι είναι οι διαιρέτες του 45; Του 84; Του 32;

4) Ποιος είναι ο Διαιρετέος αν ο διαιρέτης είναι 23, το πηλίκο 11 και το υπόλοιπο 6; (Δ=δ*π + υ)

5) Ξαναλύνω την άσκηση 4 στη σελίδα 31 στο βιβλίο Εργασιών.

Τη Δευτέρα το πρωί γράφουμε επαναληπτικό διαγώνισμα στους διαιρέτες, στις διαιρέσεις, στα κριτήρια διαιρετότητας (1 και 2), στα πολλαπλάσια και στο ΕΚΠ, καθώς και τα προβλήματα που λύνονται με ΕΚΠ. Για να προετοιμαστώ όσο γίνεται καλύτερα, θα ξαναλύσω όλες τις ασκήσεις κι όλα τα προβλήματα.

Γεωγραφία:

Για το σπίτι: τα υπογραμμισμένα στις σελίδες 50-52 στο βιβλίο Μαθητή

Στο σχολείο τις σελίδες 50-52 στο βιβλίο Μαθητή και καθώς μάθαμε για τις πεδιάδες, είδαμε ένα αστείο περιστατικό από τον θεσσαλικό κάμπο.

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...