Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Γλώσσα:

Για το σπίτι: Την ερώτηση 1 στη σελίδα 59 στο Ανθολόγιο (ξεκινήσαμε να την απαντούμε στο σχολείο στο τετράδιο Παραγωγής Γραπτού Λόγου)

Στο σχολείο διαβάσαμε το Δρακοπαραμύθι της Αγγελικής Βαρελλά στις σελίδες 57-59 στο Ανθολόγιο, ακούσαμε το αντίστοιχο τραγούδι και συζητήσαμε για τα προβλήματα που θέτει το κείμενο.

Γεωγραφία:

Στο σχολείο παρουσιάσαμε τις εργασίες μας για τα νησιά.

Φυσική:

Για το σπίτι: επαναληπτικό διαγώνισμα στην Ενέργεια.
Θα πρέπει να ξεχωρίζουμε ποια μορφή ενέργειας είναι αποθηκευμένη σε κάθε αντικείμενο (άσκηση 1 σελίδα 42, σελίδα 43, άσκηση 2 σελίδα 44) και τις μετατροπές ενέργειας (κουτάκια σε σελίδες 46, 47, 49, 50).  Για να εξασκηθούμε, δε βοηθάει να κοιτάμε το βιβλίο Εργασιών που είναι γραμμένες οι απαντήσεις. Καλύτερα να λύσω τις παραπάνω σελίδες εδώ κι εδώ.
Προσοχή: δεν αφιερώνω χρόνο για να μάθω απ' έξω τις σελίδες 40-41. Επίσης, μπορώ να εξασκηθώ παίζοντας το διαδικτυακό παιχνίδι. (στο τέταρτο ερώτημα, ο δημιουργός του παιχνιδιού έχει δίκιο, αλλά εμείς ακόμα γνωρίζουμε ότι η μπαταρία έχει ηλεκτρική ενέργεια, δείτε και τη φωτογραφία στη σελίδα 40).

Στο σχολείο λύσαμε τις ασκήσεις που είχαμε για το σπίτι, κάναμε παραδείγματα για το διαγώνισμα και διαβάσαμε τη σελίδα 31 στο βιβλίο Μαθητή.

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...