Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

Μαθηματικά:

Για το σπίτι:

1) ξαναθυμηθείτε πώς προσθέτουμε κι αφαιρούμε κλάσματα.
2)
  • 4/5 + 5/6 =
  • 12/10 - 4/7 =
  • 13/6 + 9/8 =
  • 125/4 - 67/3 =
Ιστορία:

Για το σπίτι:

Αφού πρώτα μελετήσετε τις σελίδες 86-91 στο βιβλίο Μαθητή, συμπληρώστε τα κενά:

Κορυφαία στιγμή ηρωισμού της εξέγερσης στη Σ.................... Ελλάδα είναι η αντίσταση του Α.................... Δ.................... στη γέφυρα της Α.................... . Βρισκόμαστε στην άνοιξη του 1821, όταν και συνελήφθη από τον Ο.................... Βρυώνη, ο οποίος τον εκτέλεσε με σούβλισμα.
Η ώρα της εκδίκησης ήρθε στο χάνι της ...................., όπου ο ....................  .................... κλείστηκε στο χάνι με ............. (αριθμός) άνδρες, κατάφερε να αποκρούσει τις τουρκικές επιθέσεις και γνωρίζοντας ότι την επομένη θα κατέφθαναν κανόνια από την κοντινή Λαμία (που θα σήμαινε το τέλος των πολιορκημένων), επιχείρησε επιτυχημένη ηρωική αθόρυβη έξοδο κατά τη διάρκεια της ν.................... .
Η επανάσταση εξαπλώθηκε και στα νησιά. Ξεχωρίζουμε την Μπουμπουλίνα από τις ...................., τον Κανάρη από τα .................... και τον Μιαούλη από την .................... . Τον Απρίλιο του .................... (χρονολογία), η καταστροφή της .................... συγκλόνισε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κάθε απάντηση βαθμολογείται με 0,6 της μονάδας.

Γυμναστική:

Ένα βίντεο γυμναστικής από τον κύριο Γιώργο Καρολίδη, για να ξεμουδιάσετε.

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...