Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

Μαθηματικά:

Για το σπίτι:

1) θυμίζω ότι η ώρα δεν είναι ίδια σε όλο τον πλανήτη αλλά υπάρχουν οι ζώνες ωρών που καθορίζονται με το πόσο απέχουν από τον Ισημερινό του Γκρίνουιτς. Δείτε τι ώρα έχει τώρα στο Γκρίνουιτς και θυμηθείτε ότι κάθε χώρα θα βρίσκεται είτε μπροστά από το Γκρίνουιτς (1 ώρα μπροστά αν έχει GMT+1, 3 ώρες μπροστά αν έχει GMT+3, 5 ώρες πίσω αν έχει GMT-5). Βρείτε τι ώρα έχει όποια πόλη επιθυμείτε.
2) σελίδα 36 στο βιβλίο Εργασιών (Προσοχή: αν το αεροπλάνο κινείται ανατολικά, δηλαδή από το Λονδίνο προς το Πεκίνο, τότε θα προσθέτετε τις 8 ώρες διαφορά των δύο χωρών στις ώρες πτήσης. Δηλαδή 10 ώρες η πτήση κι άλλες 8 από την αλλαγή ώρας, θα πρέπει να προσθέσετε 18 ώρες. Αν όμως κινείται δυτικά, από το Πεκίνο προς το Λονδίνο, τότε θα αφαιρείτε τις 8 ώρες διαφορά από τις 10 ώρες πτήσης, δηλαδή θα προσθέσετε μόνο 2 ώρες. Είναι οξύμωρο αλλά έτσι συμβαίνει: φεύγεις από το Πεκίνο στις 08:00 και στις 10:00 (τοπική ώρα) είσαι στο Λονδίνο.)
3) πρόβλημα 2 σελίδα 35

Ιστορία:

Για το σπίτι:

Διαβάζετε τις σελίδες 182-183 στο βιβλίο Μαθητή κι απαντάτε στο διαγώνισμα της ημέρας:


     Το κίνημα στο ..................... πραγματοποιήθηκε την παραμονή του ......................... του ......... (χρονολογία). Ο λαός ήταν απογοητευμένος από την πτώχευση, την ήττα από τους Τούρκους το ............. (χρονολογία). Το κίνημα πέτυχε αφού η κυβέρνηση ..................... . 
       Μία καινούρια προσωπικότητα που αναδείχθηκε από αυτή την ένταση ήταν ο .....................
....................., ένας κρητικός πολιτικός με πολύ αξιόλογη δράση στην προσπάθεια των Κρητών για ..................... με την Ελλάδα. 
      Όταν ο διάσημος πολιτικός κέρδισε τις εκλογές, έκανε πολλές αλλαγές. Καθιέρωσε την ..................... και δωρεάν εκπαίδευση, έφερε Γάλλους κι Άγγλους ....................., βελτίωσε τις εργασιακές σχέσεις. 

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...