Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

 Γλώσσα:

Για το σπίτι:

Στο τετράδιο Παραγωγής Γραπτού Λόγου ή να γραφτεί στον υπολογιστή (είτε θα το φέρουμε εκτυπωμένο είτε σε φλασάκι): άσκηση 2 σελίδα 210

Σήμερα στην πατρίδα μας υπάρχουν και πρόσφυγες και μετανάστες. Να κάνετε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να προτείνετε λύσεις.

Στο σχολείο διαβάσαμε τους Πρόσφυγες της Διδώς Σωτηρίου (Ανθολόγιο, σελίδες 206-210). Μάθαμε και την περίπτωση του Ιάπωνα πλοιάρχου που έσωσε 825 ψυχές. Δεν επεκταθήκαμε πολύ στην ιστορική ανάλυση, γιατί θα διδαχθούμε αναλυτικά τη Μικρασιατική Καταστροφή στο μάθημα της Ιστορίας.


Μαθηματικά:

Για το σπίτι:

1) ξαναθυμάμαι τη θεωρία και τους τρεις τρόπους που μπορεί να βρεθεί το ΕΚΠ.
α) γράφοντας όλα τα πολλαπλάσια
β) διαιρώντας τον μεγαλύτερο από τους αριθμούς με όλους τους υπόλοιπους και πολλαπλασιάζοντάς τον στη συνέχεια και διαιρώντας ξανά.
γ) με διαδοχικές διαιρέσεις.
2) ασκήσεις 1, 2, 3 στη σελίδα 37 στο βιβλίο Εργασιών

Στο σχολείο μάθαμε για το ΕΚΠ και διαβάσαμε τη θεωρία στη σελίδα 40 στο βιβλίο Μαθητή.


Εργαστήριο δεξιοτήτων:

Τρίτη δραστηριότητα από το Εργαστήριο Αλλάζουμε εμείς, όχι το Κλίμα από τη θεματική ενότητα Φροντίζω το περιβάλλον.

Μοιράστηκαν 20 καρτέλες, στις 10 καρτέλες υπήρχαν εικόνες από τις επιπτώσεις και στη λεζάντα αναφερόταν η περιοχή. Στις άλλες 10 καρτέλες υπήρχε ο χάρτης της περιοχής και στη λεζάντα αναφερόταν η επίπτωση. Κάθε ομάδα μαθητών αντιστοίχισε  τις καρτέλες με τις εικόνες με αυτές με τους χάρτες των περιοχών, φτιάχνοντας έτσι 10 ζεύγη. 

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε κάθε εικόνα πάνω στον παγκόσμιο χάρτη. Παρατηρήσαμε  τη χωρική κατανομή τους στον χάρτη και συμπληρώσαμε το αντίστοιχο φύλλο εργασίας.



Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...