Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020

Γλώσσα:

Για το σπίτι:

1) διαβάζω τη θεωρία για τα επίθετα σε -ων, -ουσα,-ον και -ύς,-εία,-ύ.
2) έχοντας μπροστά μου τη θεωρία των επιθέτων, λύνω την άσκηση 3 στη σελίδα 17 στο βιβλίο Μαθητή και τις ασκήσεις 6, 7 στη σελίδα 35 στο βιβλίο Εργασιών.
3) διαβάζω την ιπτάμενη σκάφη στις σελίδες 18-19 στο βιβλίο Μαθητή κι απαντώ είτε στην άσκηση 2 είτε στην άσκηση 3 (σελίδες 20-21).

Μαθηματικά:

1) Η καραντίνα έχει λήξει και το ΝΒΑ ξαναρχίζει. Οι μπασκετόφιλοι της τάξης έχουν αποφασίσει να ξενυχτίσουν όσο χρειαστεί, αρκεί να δουν το ντεμπούτο του Αντετοκούνμπο. Ο αγώνας αρχίζει στις 19:30 και τελειώνει στις 21.45. Υπολογίστε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο GMT+3 και το Milwaukee στο GMT-6, δηλαδή η Αθήνα είναι 9 ώρες μπροστά. Όταν εκεί είναι βράδυ, εδώ ξημερώνει το πρωί της επόμενης μέρας. Τι ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσει ο αγώνας και τι ώρα θα τελειώσει;

2) Μαθητής του ΣΤ3 δεν είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει στην κλήρωση για το Tesla Model 3, οπότε κοιτάει πόσα θα χρειαστεί να πληρώσει για να το αγοράσει από μόνος του. Αφού δεν πωλείται στην Ελλάδα, η πιο κοντινή αγορά είναι η Ιταλία. Εκεί κοστίζει 49.500 ευρώ. Ο συμμαθητής μας έχει 180
ευρώ από τα κάλαντα, τα οποία θα δώσει ως προκαταβολή.
α) Πόσα χρήματα θα πρέπει να πληρώσει σε δόσεις (πριν υπολογίσουμε τον τόκο);
β) Αν το επιτόκιο είναι 5%, βρείτε πόσα χρήματα θα δώσει σε δόσεις συνολικά;
γ) Αν έχει σκοπό να το ξεχρεώσει στο μέγιστο αριθμό ετών (7 έτη), πόσα χρήματα θα δίνει κάθε μήνα;

Γεωγραφία:

1) ανάγνωση τις σελίδες 116-118 στο βιβλίο Μαθητή
2) Σέντινελ, ένα νησί κοντά στην Ινδία όπου οι ιθαγενείς διώχνουν τους επισκέπτες και ζουν σε απόλυτη απομόνωση. Καραντίνα εδώ και 60.000 χρόνια! Απίστευτο αν το καλοσκεφτείτε, είμαστε στο 2020 και κάποιοι πληθυσμοί αρνούνται την επικοινωνία μαζί μας! Δείτε και το βίντεο.

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...