Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Μαθηματικά:

Για το σπίτι:

1) θεωρία την Εφαρμογή 1 στη σελίδα 142 στο βιβλίο Μαθητή.
2) Σε ένα τρίγωνο, γνωρίζω ότι η γωνία Α είναι ορθή κι η Β είναι 48 μοιρών. Πόσες μοίρες είναι η γωνία Γ;
3) Σε ένα τρίγωνο, γνωρίζω ότι η γωνία Α είναι ίση με τη γωνία Β κι ότι η γωνία Γ είναι 50 μοιρών. Πόσες μοίρες είναι η Α;
4) Δραστηριότητα με προεκτάσεις σελίδα 14 στο βιβλίο Εργασιών. (Δε θα απαντήσω στα ερωτήματα που είναι κάτω από το σχήμα).

Ιστορία:

Για το σπίτι:

1) διαβάζω τις σελίδες 204-205 στο βιβλίο Ιστορίας.
2) Συμπληρώνω τα κενά:

Μόλις 20 χρόνια μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ξεσπάει ο Β'. Η ν............ Γερμανία συμμαχεί με τη φ............ Ιταλία κι αποτελούν τις δυνάμεις του Α............ . Απέναντί τους θα βρουν τους Σ............, δηλαδή Αγγλία, Γαλλία, Α............ και Ρ............ . 
Η Ελλάδα προσπάθησε να αποφύγει την εμπλοκή της στον πόλεμο. Αδιαφόρησε για διάφορες προκλήσεις με σημαντικότερη τον τορπιλισμό του πλοίου Ε............ από ιταλικό υποβρύχιο στο λιμάνι της Τήνου, όπου είχε πάει να παρεβρεθεί τιμητικά τον Δ............, που γιόρταζε η Παναγία της Τήνου. (η στιγμή της ανατίναξης)
Αναγκάστηκε όμως να συρθεί στον πόλεμο όταν ο Ιταλός πρέσβης έδωσε τελεσίγραφο στον δικτάτορα Μ............, ότι σε τρεις ώρες η Ιταλία θα εισέβαλε στην Ελλάδα από τα αλβανικά σύνορα. 
Σε αντίθεση με ό,τι πίστευε ο Μουσολίνι (ότι θα έπινε τον καφέ του στην Ακρόπολη μία εβδομάδα μετά την εισβολή), ο ελληνικός στρατός κατάφερε να απωθήσει τον ιταλικό μέσα στη Β............ Ήπειρο. 

Κάθε κενό βαθμολογείται με μία μονάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...