Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Μαθηματικά:

1) θεωρία τα προβλήματα που λύσαμε στην τάξη:

Ο κύριος Μαρτίνος δώρησε ένα ποσό στο σχολείο μας. Το ποσό αυτό θα μοιραστεί εξίσου στα παιδιά του σχολείου, δηλαδή το κάθε παιδί θα πάρει το ίδιο ποσό. Αν μοιραστεί και στα 270 παιδιά, τότε θα πάρει ο καθένας από 50 ευρώ. Τελικά αποφασίστηκε να εξαιρεθούν από τη μοιρασιά τα 70 παιδιά της ΣΤ΄, με το σκεπτικό ότι σε 5 μήνες δε θα ανήκουν στο Δημοτικό.
Αν τα χρήματα μοιραστούν εξίσου στις υπόλοιπες τάξεις, πόσα λιγότερα ή παραπάνω χρήματα θα πάρει κάθε μαθητής των υπόλοιπων τάξεων; (μέθοδος των τριών)

Καλαμάτα-Κόρινθος. Η απόσταση στο χάρτη είναι 8 εκατοστά και στην πραγματικότητα 160 χιλιόμετρα. Ποια είναι η κλίμακα; (πίνακας ποσών και τιμών)

2) Λύνω τα προβλήματα στο σπίτι:

Μαθητής του ΣΤ2 παίρνει 5 δεκαράκια ανά σχολική εβδομάδα. Πόσα θα πάρει συνολικά στις 200 μέρες που έχει η σχολική χρονιά; (πίνακας ποσών και τιμών)

Εκδρομή του ΣΤ2 στο σπήλαιο Νυμφολήπτου. Η αρχική πρόβλεψη ήταν να έρθουν 10 παιδιά και 10 γονείς κι ο δάσκαλος έφερε 60 καραμέλες για να τις μοιραστούν. Τελικά ήρθαν 20 παιδιά και 10 γονείς. Πόσες καραμέλες θα πάρει ο καθένας τους; (μέθοδος των τριών)

Ιστορία:

σελίδα 139 όλη τη σελίδα (υπογραμμισμένα)

όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει το βίντεο του Καποδίστρια. (έχουμε φτάσει στο 25.30)

Γεωγραφία:

σελίδες 74-76 (υπογραμμισμένα)

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...