Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023

Γλώσσα: 

Για το σπίτι:

1) άσκηση 3 σελίδα 33 στο βιβλίο Εργασιών (να γράψουμε μόνο τα ρήματα, όχι όλο το κείμενο)

2) φωτοτυπία (όχι την άσκηση 2)

Στο σχολείο κάναμε την άσκηση 6α και την 7β στη σελίδα 60 στο βιβλίο Μαθητή και την άσκηση 9 στη σελίδα 68. Τις ασκήσεις 10 και 11 στη σελίδα 39 στο βιβλίο Εργασιών.


Μαθηματικά:

Για το σπίτι:

1) Το ΣΤ1 τρέχει στον στίβο. Ο Μάριος χρειάζεται 3 λεπτά για έναν γύρο, ο Αριστοτέλης 4 λεπτά κι ο κ. Σαμπαζιώτης 6 λεπτά. Αν πέρασαν τώρα τη γραμμή της αφετηρίας, σε πόσα λεπτά θα ξανατύχουν όλοι μαζί εκεί; Πόσους γύρους θα έχει κάνει ο καθένας; (υποθέτουμε ότι ο κ. Σαμπαζιώτης ΔΕ θα έχει καταρρεύσει)

2) Στην εκδρομή του Συλλόγου Γονέων, η κυρία Έφη Λιότσου ζητάει από τον ταβερνιάρη να μοιράσει 40 ενήλικες, 20 παιδιά και 10 εφήβους σε τραπέζια. Κάθε τραπέζι θα περιλαμβάνει τον ίδιο αριθμό ατόμων και θέλουμε να χρησιμοποιηθούν όσο γίνεται λιγότερα τραπέζια. Πώς θα χωριστούν οι ομάδες;

3) Ο πατέρας του Βαγγέλη του Ποδιάδη κάνει τουρ με το καταμαράν. Κάθε 5 εβδομάδες έρχονται Άραβες, κάθε 3 εβδομάδες έρχονται Αμερικάνοι και κάθε 4 εβδομάδες Άγγλοι. Αν το τωρινό σαββατοκύριακο συμπέσουν οι τρεις εθνικότητες, σε πόσα σαββατοκύριακα θα συμπέσουν πάλι; Και πόσες βόλτες θα έχει κάνει η κάθε εθνικότητα μέχρι τότε;


Στο σχολείο εξηγήσαμε πότε θα λύνουμε ένα πρόβλημα με ΕΚΠ (όταν η λύση είναι μεγαλύτερη από τους αριθμούς του προβλήματος) και πότε με ΜΚΔ (όταν η λύση είναι μικρότερη από τους αριθμούς του προβλήματος) και κάναμε προβλήματα εξάσκησης στο τετράδιο.


Ιστορία:

Για το σπίτι:

μία ανάγνωση τα υπογραμμισμένα στις σελίδες 63-64 στο βιβλίο Μαθητή

Στο σχολείο διαβάσαμε τις σελίδες 63-65 στο βιβλίο Μαθητή. Επίσης, μάθαμε για τις αποτυχημένες επαναστάσεις που προηγήθηκαν του 1821 (κάποιοι μάλιστα τις ανεβάζουν σε 124) και την καταστροφή του Παρθενώνα από τον Μοροζίνι.


Θρησκευτικά:

Στο σχολείο κάναμε δύο ώρες Μαθηματικά.


 


Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...