Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021

Μαθηματικά:

Για το σπίτι:

1) τα προβλήματα 2, 4 στη σελίδα 8 στο βιβλίο Εργασιών και τις ασκήσεις στο τετράδιο

2) ασκήσεις εξάσκησης στο τετράδιο:

α) Τα 3/8 των μαθητών είναι Παναθηναϊκοί. Αν όλοι οι μαθητές είναι 320, πόσοι είναι οι Παναθηναϊκοί;

β) Τα 4/9 των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων αφορούν μοντέλα της Tesla. Αν στη χώρα μας πουλήθηκαν 630 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μες στο 2021, πόσα ήταν μοντέλα της Tesla;

γ) Η επόμενη εκδρομή του ΣΤ3 θα γίνει σε ψητοπωλείο (κατά παραγγελία τού Πανούλη). Τα 2/7 των μαθητών θα παραγγείλουν σουβλάκι-καλαμάκι και τα 5/7 θα παραγγείλουν σουβλάκι τυλιχτό. Αν έρθουν 21 μαθητές, πόσοι θα πάρουν καλαμάκι και πόσοι τυλιχτό;

Στο σχολείο μάθαμε ότι για να βρούμε πόσο κάνει το κλάσμα ενός αριθμού, αρκεί να πολλαπλασιάσω το κλάσμα με τον αριθμό. Δηλαδή αν θέλω να βρω τα 3/8 του 40, αρκεί να πολλαπλασιάσω το 3/8 * 40/1.


Ιστορία:

Για το σπίτι:

τα υπογραμμισμένα στις σελίδες 66-69 στο βιβλίο Μαθητή

Στο σχολείο μάθαμε για τις 124 επαναστάσεις που έγιναν από το 1453 ως το 1821 (εδώ ο κατάλογος με τις μεγαλύτερες από αυτές) και την ανατίναξη του Παρθενώνα από τον Μορόζινι.

Φυσική:

Για το σπίτι:

τις σελίδες 20-21 στο βιβλίο Εργασιών (όχι παπαγαλία, μόνο να ξεχωρίζω ποια ενέργεια βλέπω) και τις ασκήσεις στη σελίδα 22. Προαιρετικά, μπορώ να ενημερωθώ για το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ και πώς είναι σήμερα.

Στο σχολείο διαβάσαμε τον δεκάλογο του καλού πειραματιστή στις σελίδες 16-17 στο βιβλίο Εργασιών και μάθαμε για τις μορφές της ενέργειας, στις σελίδες 20-21 στο βιβλίο Εργασιών.

Γεωγραφία:

Για το σπίτι: (για την Πέμπτη 11/11)

1) τα υπογραμμισμένα στις σελίδες 26-28 στο βιβλίο Μαθητή
2) προαιρετική εργασία για την ερχόμενη Πέμπτη: αποτυπώνω τρισδιάστατα το ηλιακό μας σύστημα (μέχρι 3 άτομα, δίνει ένα βαθμό πάνω στο τρίμηνο)
3) να περιεργαστώ την ταχύτητα, το μέγεθος και την τροχιά των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Επίσης, να μάθω για τους δορυφόρους στο ηλιακό μας σύστημα.
4) να περιεργαστώ τις επιπλέον πληροφορίες.
Προσοχή: τα 3 και 4 ΔΕΝ είναι για αποστήθιση αλλά για τη χαρά της γνώσης.

Στο σχολείο διαβάσαμε τις σελίδες 26-28 στο βιβλίο Μαθητή, κάναμε την άσκηση 2 στη σελίδα 10 στο βιβλίο Εργασιών.


Χτεσινή επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...