Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Γλώσσα:

Από εδώ και πέρα, όταν κάνουμε λόγο για βιβλίο Μαθητή, θα αναφερόμαστε στο Γ' τεύχος, το οποίο βρίσκεται στην τάξη μας. Όσοι το έχετε σπίτι, καλώς. Οι υπόλοιποι θα καταφεύγετε στο ιντερνετικό βιβλίο.

Για το σπίτι:

1) διαβάζετε τη συνέντευξη του κυρ-Μανόλη στις σελίδες 8-9 στο βιβλίο Μαθητή
2) απαντάτε στις ερωτήσεις α και γ στην άσκηση 1 στη σελίδα 9
3) μελετάτε τη θεωρία (μελισσούλα στη σελίδα 12)
4) άσκηση 1 σελίδες 27-30 στο βιβλίο Εργασιών

Μαθηματικά:

Για το σπίτι:

1) διαβάζετε τη θεωρία στη σελίδα 116 στο βιβλίο Μαθητή
2) διαβάζετε και τη θεωρία του δασκάλου σας.
3) ασκήσεις 1, 2, 3 και δραστηριότητα με προεκτάσεις (μόνο την τρίτη κουκκίδα) στις σελίδες 29-30 στο βιβλίο Μαθητή. Να φωτογραφήσετε τις απαντήσεις σας και να μου τις στείλετε στο email μου.

Γεωγραφία:

Για το σπίτι:

1) θυμηθείτε ξανά τα κράτη και τις πρωτεύουσές τους.
2) περιδιαβείτε τον πολυχάρτη της Ευρώπης. Στην κάτω μπάρα έχει πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές, επιλέγετε τη μέτρηση που θέλετε και στα τρία βελάκια αριστερά εξηγεί τι σημαίνει το κάθε χρώμα. Η τρίτη από δεξιά δείχνει ποια είναι τα πιο γερασμένα κράτη της Ηπείρου, τις γεννήσεις, τους θανάτους, τις επικρατούσες θρησκείες ανά χώρα.
3) αφού διαβάσετε τις σελίδες 103-105 (και τον πάπυρο) στο βιβλίο Μαθητή, να απαντήσετε στην άσκηση 1 στη σελίδα 42 στο βιβλίο Εργασιών. Να φωτογραφήσετε τις απαντήσεις σας και να μου τις στείλετε στο email μου.

Θερμή παράκληση να στέλνεται ένα email ανά μαθητή, συγκεντρωτικό, με όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας γιατί αλλιώς θα γίνει μπέρδεμα από μέρους μου. Σας ευχαριστώ πολύ!

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...