Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024

Γλώσσα: 

Για το σπίτι:

1) άσκηση 7 σελίδα 23 στο βιβλίο Εργασιών (σύμφωνα με τη θεωρία στη σελίδα 86 στο βιβλίο Μαθητή)
2) τη φωτοτυπία
3) 3 φορές τα λάθη της ορθογραφίας

Στο σχολείο παρουσιάσαμε τον εαυτό μας (σύμφωνα με την άσκηση 2 σελίδα 18 στο βιβλίο Εργασιών), γράψαμε ορθογραφία και μάθαμε να ξεχωρίζουμε τις γενικές (σελίδες 86-87 στο βιβλίο Μαθητή). Πήραμε διορθωμένο και το διαγώνισμα της Δευτέρας.


Μαθηματικά:

Για το σπίτι:

1) Η οικογένεια του Μάριου αναλαμβάνει την υιοθεσία 7 παιδιών από την Αφρική πληρώνοντας 6 ευρώ την εβδομάδα για το καθένα. Αν το κόστος υιοθεσίας ανέβει κατά 1 ευρώ την εβδομάδα, πόσα άτομα θα μπορεί να υιοθετήσει; (πίνακας ποσών και τιμών και μέθοδο των τριών)

2) Η μαμά της Σεμίνας υπολόγισε ότι χρειάζεται 4 ευρώ ανά 3 ημέρες σχολείου για το κυλικείο. Αν απουσιάσει λόγω ασθένειας για 2 μέρες μέσα στο μήνα, πόσα χρήματα θα χρειαστεί για όλο τον μήνα (κάθε μήνας έχει 20 μέρες σχολείου).  (πίνακας ποσών και τιμών και μέθοδο των τριών)

3) Το μάζεμα των σκουπιδιών στο πίσω προαύλιο απαιτεί 45 λεπτά αν συμμετάσχουν τα 15 παιδιά του ΣΤ1 (ήταν η Δευτέρα 5/2 που είχαμε δύο απόντες). Σε περίπτωση που βοηθήσουν και τα 30 παιδιά του ΣΤ2 και του ΣΤ3 (επίσης έχουν απόντες), πόση ώρα θα χρειαστεί;  (πίνακας ποσών και τιμών και μέθοδο των τριών, η διαίρεση να σταματήσει στο ακέραιο τμήμα)


Ιστορία:

Για το σπίτι:

1) τα υπογραμμισμένα στη σελίδα 119 στο βιβλίο Μαθητή

2) προαιρετικά, μπορώ να ακούσω τα απομνημονεύματα του Κασομούλη.

Στο σχολείο γράψαμε διαγώνισμα στο μάθημα της ημέρας, το πήραμε πίσω διορθωμένο. Μάθαμε για την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...