Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Ανάβαση στον Ξεροχάβο

Την Τετάρτη στις 16:15 συναντιόμαστε στη συμβολή των οδών Δάφνης και Φρυνίχου στη Βάρκιζα. Θα ανεβούμε στο ψηλότερο λόφο της Βουλιαγμένης, τον ξακουστό Ξεροχάβο. Θα περάσουμε από τα ποδηλατικά μονοπάτια του φημισμένου Xterra, παγκόσμιου αγώνα ορεινού τριάθλου. Θα δούμε 3-4 πολυβολεία και οχυρωματικές εγκαταστάσεις των Γερμανών από την Κατοχή. Θα απολαύσουμε τη θέα προς τη Βουλιαγμένη.


Θα βρεθούμε στο ψηλότερο σημείο της Βουλιαγμένης.



Θα βγάλουμε φωτογραφίες το δειλινό από τον Σταυρό. Στη δοκιμαστική βόλτα αντίκρισα και την κυρα-Μάρω, την αλεπού. Δεν ξέρω όμως αν διαβάζει το blog μας, ώστε να είναι μαζί μας αύριο.



Η συνολική απόσταση είναι 2 χιλιόμετρα, θα ξεκινήσουμε από τα 49 μέτρα υψόμετρο και θα ανέβουμε μέχρι τα 157. Η πορεία αναμένεται να διαρκέσει μία ώρα. Οι κλίσεις είναι απότομες αλλά σύντομες, οπότε όχι ιδιαίτερα κουραστικές και συνολικά η βόλτα είναι πιο εύκολη από τον Προφήτη Ηλία. Φορέστε ορειβατικά μποτάκια (ή έστω παπούτσια με τρακτερωτή σόλα), οπωσδήποτε αντιανεμικό γιατί στην κορυφή έχει αεράκι και κρατήστε λίγη όρεξη για να καταλήξουμε μετά στον Ζάχο της Βουλιαγμένης.

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...