Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022

Γλώσσα:

Για το σπίτι:

1) άσκηση 2 σελίδα 18 στο βιβλίο Εργασιών
2) ορθογραφία τις υπογραμμισμένες λέξεις στη σελίδα 84
3) διαλέγω 5 λέξεις από τις υπογραμμισμένες λέξεις και φτιάχνω προτάσεις ή ιστοριούλα.

Στο σχολείο διαβάσαμε τις σελίδες 83-86 στο βιβλίο Μαθητή και κάναμε παραγωγή γραπτού λόγου, σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα στη σελίδα 86.


Εργαστήρια δεξιοτήτων: (ολοκληρώσαμε τη δραστηριότητα που είχαμε ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα)

3ο εργαστήριο σήμερα, τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι το 2019, στην Ευρώπη παρήχθησαν 3.7 εκατομμύρια τόνοι σοκολάτας με έσοδα 53 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου. Ψήφισαν αν οι καλλιεργητές που προμηθεύουν την Ευρώπη κακάο, σύμφωνα με τα μεγέθη του εμπορίου σοκολάτας, έχουν μια άνετη ή μία στερημένη ζωή και δικαιολόγησαν την άποψή τους.

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων κι εργάστηκαν στο φύλλο εργασίας σχετικά με το πόσο νομίζουν ότι αμείβεται καθένας που εμπλέκεται με την παραγωγή και το εμπόριο της σοκολάτας. Σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, παρακολουθώντας το βίντεο.

Ακολούθησε συζήτηση στην ολομέλεια με θέμα: Είναι δίκαιη η πραγματικότητα; Δικαιολογήστε την άποψή σας; Τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος όταν βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας; Ποια βασικά του δικαιώματα δεν εκπληρώνονται; Γιατί οι μικροί καλλιεργητές αφού είναι σκληρά εργαζόμενοι δεν καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες για μια αξιοπρεπή ζωή; Ποια προβλήματα άραγε αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μικρών καλλιεργητών κακάο; Πώς θα νιώθατε αν βρισκόσασταν στη θέση τους; Τι θα λέγατε στους Ευρωπαίους καταναλωτές; 

1 σχόλιο:

  1. Γεια κυριε δημητρη ειμαι η νεμεση ηθελα να ρωτησω για τα μαθηματικα που ειναι πιο κατω δεν τα εχω καταλαβει θα μπορουσατε να μου τα εξηγησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...