Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Γλώσσα:

Ένα παιδί μετράει τα άστρα, το αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη. (διαβάσαμε μέχρι τη σελίδα 91). Στο πλαίσιο της αγάπης μας για τη Γλώσσα, μάθαμε για τον δάσκαλο με την κινητή του βιβλιοθήκη, τη στάση-δανειστική βιβλιοθήκη και την αξία του βιβλίου στην Ισλανδία.

Μαθηματικά:

Για το σπίτι:

1) Η οικογένεια του Παναγιώτη αναλαμβάνει την υιοθεσία 7 παιδιών από την Αφρική πληρώνοντας 6 ευρώ την εβδομάδα για το καθένα. Αν το κόστος υιοθεσίας ανέβει κατά 1 ευρώ την εβδομάδα, πόσα άτομα θα μπορεί να υιοθετήσει; (πίνακας ποσών και τιμών)

2) Η μαμά της Νεφέλης υπολόγισε ότι χρειάζεται 4 ευρώ ανά 3 ημέρες σχολείου για το κυλικείο. Αν απουσιάσει λόγω ασθένειας για 2 μέρες μέσα στο μήνα, πόσα χρήματα θα χρειαστεί για όλο τον μήνα (κάθε μήνας έχει 20 μέρες σχολείου). (αναγωγή στη μονάδα)

3) Το μάζεμα των σκουπιδιών στο πίσω προαύλιο απαιτεί 40 λεπτά αν συμμετάσχουν τα 20 παιδιά του ΣΤ3 (η Ροξάνα έλειπε εκείνη τη μέρα). Σε περίπτωση που βοηθήσουν και τα 18 παιδιά του ΣΤ2, πόση ώρα θα χρειαστεί; (μέθοδος των τριών, η διαίρεση να σταματήσει στο ακέραιο τμήμα)

Ιστορία:

Για το σπίτι:

Τίποτα, γιατί μεσολαβεί σαββατοκύριακο χωρίς σάκα.

Στο σχολείο μάθαμε για τον Γεώργιο τον Α', τη διάνοιξη του Ισθμού της Κορίνθου και διαβάσαμε τις σελίδες στο βιβλίο Μαθητή.

Φυσική:

Τίποτα! Η ξεκούραση του πολεμιστή.



Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...