Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

6ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ"

 

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σχεδίασε για τους συνδρομητές του περιοδικού της Εταιρείας ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, έναν νέο πρωτότυπο διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει τον κύκλο των καταξιωμένων διαγωνισμών που διοργανώνει η ΕΜΕ από το 1934, καλύπτοντας σχεδόν όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση (από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου).

Ο Διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που θα ήθελαν να γευτούν τη μαθηματική  εμπειρία, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα Μαθηματικά.

·         Κεντρικός στόχος είναι η ανάπτυξη των βασικών Μαθηματικών ικανοτήτων – δεξιοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέπτεται ο μαθητής με Μαθηματικό τρόπο και να αξιοποιεί βασικές Μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες.

·         Επιδιώκει να εμπλακούν όλοι οι μαθητές σε μαθηματικές δραστηριότητες στις οποίες θα αξιοποιήσουν τις ικανότητες που ανήκουν στο φάσμα του μαθηματικού τρόπου σκέψης.

Ο 6ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024. Η διάρκειά του είναι μιάμιση ώρα και θα διεξαχθεί  ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως.

Υπάρχουν 6 ομάδες θεμάτων :

1η ομάδα: Β’  Δημοτικού

2η ομάδα: Γ’ και Δ’  Δημοτικού

3η ομάδα: Ε’ και ΣΤ’  Δημοτικού

4η ομάδα: Α’  Γυμνασίου

5η ομάδα: Β’ Γυμνασίου

6η ομάδα: Γ’ Γυμνασίου

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης θα είναι και φέτος εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα δηλώνετε τη συμμετοχή των παιδιών σας.

     Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από την Β΄ τάξη Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι θα γραφτούν συνδρομητές στο  περιοδικό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» μέχρι και 5 Μαρτίου 2024. Η συνδρομή στο περιοδικό είναι 10 ευρώ και θα πρέπει να καταβληθεί στο εξεταστικό μας κέντρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εγγραφή.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική  και είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους. 0ι μαθητές θα παραλάβουν  το περιοδικό Πυθαγόρας σε διάστημα ολίγων ημερών από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Αναλυτικές οδηγίες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.hms.gr/pythagoras/

Βράβευση μαθητών

Ο διαγωνισμός ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ακολουθώντας τα διεθνή παιδαγωγικά πρότυπα όσον αφορά τη βελτίωση της στάσης των μικρών μαθητών στα μαθηματικά λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά. Στους διακριθέντες μαθητές απονέμεται έπαινος, που θα δοθεί στους/στις μαθητές/τριες σε ειδική τελετή βράβευσης.  Η απόκτηση εμπειρίας από τη  συμμετοχή σε μαθητικούς διαγωνισμούς είναι σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών μας.

Επισημαίνεται ότι την ευθύνη της διοργάνωσης του διαγωνισμού έχει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα στοιχεία των μαθητών θα  χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο από την ΕΜΕ για τις ανάγκες του διαγωνισμού αυτού.

Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού ορίζεται από το Δ.Σ της Ε.Μ.Ε, τελεί υπό την εποπτεία του Προέδρου  της Επιτροπής Διαγωνισμού της ΕΜΕ Ανάργυρου Φελλούρη,  Ομότιμου καθηγητή ΣΕΜΦ, ΕΜΠ.

Συντονιστές ορίστηκαν  η Διευθύντρια του Σχολείου κι ο εκπαιδευτικός  κ. Κωνσταντίνος  Τεντζεράκης, τηλ. 6942826429 (καλείτε μόνο κατά το σχολικό ωράριο).

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

 

 

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...