Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Πικ-νικ στον Προφήτη Ηλία στο Κορωπί

Αύριο Σάββατο στις 13.30, σας περιμένω στη συμβολή των οδών Σφηττού κι Αδριανού στο Κορωπί. Μετά από τρία λεπτά οδήγησης, θα παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας και θα ανηφορίσουμε με τα πόδια. Η ανάβαση διαρκεί γύρω στο μισάωρο με κάμποσα υψομετρικά (θα ανεβούμε από τα 300 μέτρα στα 520 σε 1.200 μέτρα, οπότε καταλαβαίνετε ότι θα έχει χορταστικές κλίσεις). Χρησιμότατο το ορειβατικό παπούτσι, γιατί έχει πάρα πολλές σαθρές πέτρες.

Πρώτα θα συναντήσουμε το Ιερό του Ομβρίου Διός και του Προοψίου Απόλλωνος και 50 μέτρα παρακάτω, το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Θα απολαύσουμε το γευστικότατο νερό από το πηγάδι και θα γευματίσουμε από κοινού με ό,τι έχει φέρει ο καθένας στο μεγάλο τραπέζι έξω από τον ναό.

 

Κατά την επιστροφή μας, πάνω στο δρόμο μας βρίσκεται η Ιερά Μονή Βηθλεέμ. Είναι πολύ όμορφη και προσεγμένη κι όποιος επιθυμεί, μπορούμε να προσκυνήσουμε.


Ο καιρός προβλέπεται ιδανικός, με 20 βαθμούς και συννεφιά. Κατά τις 16:00 θα ξεκινήσουμε την κατάβαση. Καθώς υπάρχει μόνο ένα μονοπάτι και δεν υπάρχει κίνδυνο να χαθεί κάποιος, όποιος έχει υποχρεώση και πρέπει να φύγει νωρίτερα, μπορεί να το κάνει χωρίς πρόβλημα. Προσπαθήστε να κουβαλάτε όσο ελαφρύτερο σακίδιο γίνεται. 
Σας περιμένω όλους.

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...