Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Έτοιμοι για σπηλαιολογία!

Το πρωί του Σαββάτου εκδράμουμε σε δύο φημισμένα σπήλαια της περιοχής μας.
Το σημείο συνάντησης είναι στις 10:00 π.μ. στο μνημείο των πεσόντων πυροσβεστών. Πώς θα το βρούμε; Ανεβαίνουμε μέχρι το νεκροταφείο της Βούλας στο Πανόραμα και συνεχίζουμε ευθεία πάνω. Μετά από 1,4 χιλιόμετρα, μόλις δούμε το μνημείο στο αριστερό μας χέρι, παρκάρουμε δεξιά.



Από εκεί, διανύουμε με τα πόδια 600 μέτρα χωματόδρομου για να φτάσουμε στο Σπήλαιο του Νυμφόληπτου (ή αλλιώς Σπήλαιο Πανός ή Σπήλαιο Αρχέδημου). Παρακαλώ να διαβάσετε σχετικές πληροφορίες για να είστε ενημερωμένοι.


Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο μνημείο των πυροσβεστών. 20 μέτρα από εκεί, βρίσκεται το Σπήλαιο της Συκιάς. Εκεί, φίλος σπηλαιολόγος που ανήκει στους διασώστες της ΕΜΑΚ (τις ειδικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής) θα έχει ήδη εγκαταστήσει ειδικά συρματόσχοινα ώστε να πραγματοποιήσουμε εναέρια περάσματα πάνω από το σπήλαιο.


Επειδή είναι λογικό να είστε επιφυλακτικοί, θα το δοκιμάσουμε πρώτα σε άτομο τριψήφιων κιλών (έχω έναν κατά νου) και μετά θα ακολουθήσει κι όποιος άλλος επιθυμεί.

Οδηγίες:
1) Υποχρεωτικά, όλοι θα φορούμε κράνος. Ακόμα και ποδηλατικό κράνος είναι καλύτερο από το τίποτα. (Η χρήση του θα είναι περισσότερο παιδαγωγική, ώστε να μάθουμε ότι στα σπήλαια μπαίνουμε προφυλαγμένοι).
2) Κατά τη διάρκεια των πτήσεων στη Συκιά, όλοι θα βρισκόμαστε έξω από τον ξύλινο φράχτη που περιβάλλει το σπήλαιο.
3) Εντός του Νυμφόληπτου, θα χρειαστούμε φακό.
4) Ο καιρός αναμένεται ηλιόλουστος κι επειδή θα είμαστε σε εξωτερικό χώρο, αντηλιακό και καπέλο κρίνονται απαραίτητα.
5) Ο σπηλαιολόγος πυροσβέστης θα έχει τοποθετήσει βοηθητικά συρματόσχοινα και στο κατέβασμα του Νυμφόληπτου. Αν και το σπήλαιο είναι πάντα ανοιχτό, η κατάβαση είναι επικίνδυνη χωρίς τα συρματόσχοινα.
6) Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι μοναδική! Για ένα Σάββατο, αφήστε στεφάνια και δοκάρια και δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Όλες οι άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες θα ξαναγίνουν. Όχι όμως η δική μας!

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...