Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ξενάγηση στα σπήλαια του Νότιου Υμηττού

Το πρωί του Σαββάτου, οι μαθητές του ΣΤ2 παίρνουν τις σπηλιές και τα λαγκάδια!

Πρόγραμμα εκδρομής:
Στις 09.30 δίνουμε ραντεβού στο μνημείο των πεσόντων πυροσβεστών στο Πανόραμα της Βούλας. Πώς φτάνουμε εκεί: ανηφορίζουμε στο νεκροταφείο της Βούλας. Αν δεν ξέρετε πού βρίσκεται και πώς να φτάσετε εκεί, απλώς πληκτρολογείτε νεκροταφείο Βούλας στους Χάρτες στο κινητό σας και θα σας βγάλει απ' έξω. Υπολογίστε ένα δεκάλεπτο από την εκκλησία της Βάρης. Συνεχίζετε ευθεία (δεν υπάρχει άλλος ασφαλτόδρομος έτσι κι αλλιώς) για 850 μέτρα και στο αριστερό σας χέρι βλέπετε το μνημείο των πεσόντων πυροσβεστών. Παρκάρετε!

Σπήλαιο Νυμφολήπτου:
Αφού περιμένουμε το πατροπαράδοτο ακαδημαϊκό τέταρτο, σκονίζουμε τα ποδαράκια μας για 600 μέτρα σε χωματόδρομο. Φτάνουμε στο σπήλαιο Νυμφολήπτου. Εδώ έζησε ο Σαντορινιός γλύπτης Αρχέδημος πριν 2.500 χρόνια. Αυτός σκάλισε μέσα στο σπήλαιο. Εκθέματα του σπηλαίου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Μουσείο του Βερολίνου. Εδώ έγινε χριστιανικό ασκητήριο περίπου 1.000 χρόνια μετά τον Αρχέδημο. Διαβάστε καλά την ιστορία του σπηλαίου γιατί θα κάνω ερωτήσεις. Και στους γονείς! Χαζέψτε φωτογραφίες του.

Σπήλαιο Συκιά:
Επιστρέφουμε. Στα 20 μέτρα από το σημείο όπου παρκάραμε, υπάρχει ένα βαραθρώδες σπήλαιο που ονομάζεται Συκιά. Το απολαμβάνουμε από ψηλά.

Συνοδεία γονέων:
Η εκδρομή δε θα ήταν δυνατή χωρίς την εθελοντική συμβολή δύο σπηλαιολόγων, ένας εκ των οποίων είναι κι επαγγελματίας διασώστης στην ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών). Αυτοί θα στήσουν τα σχοινιά που απαιτούνται για την κατάβασή μας στο σπήλαιο Νυμφολήπτου. Η βοήθειά τους θα είναι καθοριστική για την ασφάλειά μας.
Όμως, κάθε παιδί θα συνοδεύεται από ενήλικα συνοδό, ο οποίος θα δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στις δραστηριότητες κι ο οποίος θα φέρει την πλήρη ευθύνη. Παιδιά ασυνόδευτα θα είναι ευπρόσδεκτα για να περιπλανηθούν μαζί μας στις πλαγιές και να καμαρώσουν τα σπήλαια από ψηλά, αλλά δε θα μπορέσουν να τα επισκεφτούν εκ των έσω. Παρακαλώ να μεριμνήσετε για την παρουσία σας.


Απαραίτητα:
Καπέλο, αντηλιακό, νερό, αθλητικά παπούτσια, καλή διάθεση. Χρήσιμος κάποιος πολύ καλός φακός. Θα φέρω τα πατατάκια που περίσσεψαν από το πάρτι της Πέμπτης, ας φέρει κι ο καθένας ένα κερασματάκι για να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η όμορφη εκδρομή! Καλά να περάσουμε!

Και πάλι νέο πρόγραμμα!

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Θρησκευτικά Γλώσσα ...